divendres, 2 de març del 2012

Societat: una societat feudal.

La societat a València el segle XV seguia sent feudal, ja que encara es tractava de l’Edat Mitjana.

El Regne de València, va ser un dels pilars de la Corona Aragonesa i gràcies al comerç marítim amb els nous territoris hispànics de la Corona d’Aragó (Sardenya, Sicília, Nàpols...) i la creació de la primera bossa de valors de la història: la “Taula de Canvis” al segle XIV, el Regne va aconseguir un desenvolupament econòmic considerable, donant lloc al Segle d’Or Valencià.

En 1469, València era la ciutat més poblada de la Península amb 40.000 - 70.000 habitants. El Regne constava de 250.000.

Durant el segle XV, València creix molt ja que la producció agrícola i industrial, junt amb el comerç, aconsegueix una expansió considerable. En conseqüència, València es va convertir en una de les capitals amb més activitat cultural i financera d’Europa.

Les obres artístiques del segle XV (pintures, gravats, escultures, il·lustracions...) ens mostren l'existència de diferents classes socials de l’època dins de les comunitats cristiana, jueva i musulmana (i els esclaus).
La ''magnificència'' en el vestir, el luxe i l’ostentació servien per demostrar d’una forma visible la pertanyença a una classe social privilegiada.


Hem pogut aprofitar molta informació del llibre: "PARAULES I LLETRES" 1er curs de Batxillerat Valencià: llengüa i literatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada